VENNERIN VIIKON MAISTIAINEN

Joka viikko Venner tuo sinulle inspiraatiota keittiöön ehdottaen kauteen sopivaa maistiaisreseptiä. Tällä viikolla vuorossa on helpot ja herkulliset kasvispyörykät, jotka syntyvät kvinoasta sekä valkopavuista, ja paahdetaan uunissa ihanan rapeiksi! Tarjoa reseptin mukaan kaali”wrapeista” maapähkinävoilla, tai vaikka perinteisemmin peruna- tai vaikka juuresmuusin seurana.

Vennerin Keittiössä on täysin uudenlainen tapa auttaa ja voimauttaa yhteiskuntamme apua tarvitsevia – inspiroitumalla itse herkullisista resepteistä ja maukkaista videoista! Hyvää tekevä palvelu maksaa 9,90€/kk ja tuotot ohjataan tukemaan apua tarvitsevien perheiden parempaa ravitsemusta Venner-ruokakassien kautta.

50 min
(20 min aktiivinen, 30 min passiivinen)
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Herkulliset valkopapupyörykät maapähkinäkastikkeella

Ainekset: (4-6 hengelle – 25 pyörykkää)

1 prk
tai 5 dl keitettyjä valkopapuja (=2,5 dl kuivia)
1 dl
kvinoaa
4 rkl
kaurahiuleita (tai muita hiutaleita / jauhoa)
1 rkl
pehmeää maapähkinävoita
2 rkl
soijakastiketta
0,5 tl
kuivattua inkivääriä
1 tl
jeeraa
Kastike:
1 dl
maapähkinävoita
2 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
soijakastiketta
2-3 rkl
neitsytoliiviöljyä (notkistamaan kastike)
Tarjoiluun
6-12 kpl
kaalinlehtiä
1/2 pkt
silmusalaattia
pala
tuoretta chiliä
1/2
sitruuna
Vaihtoehtoisesti tarjoiluun / kastikkeeksi:
esim.
perunamuussia / kvinoaa / riisiä / kaurasuurimoita sekä kermaviilikastiketta

Kokataan!

  1. Mikäli keität itse valkopavut, valmista ne pakkauksen ohjeen mukaan liottamalla ja keittämällä. Näin saat kerralla edullisesti isomman satsin, ja voit pakastaa loput!
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kvinoa on valmista, lisää mukaan keitetyt ja huuhdellut valkopavut. Muussaa sauvasekoittimella tai blenderillä (tai esim. perunasurvimella) suht sileäksi. Lisää mukaan muut taikinan raaka-aineet.
  3. Muovaile leivinpaperoidulle pellille pullia, ja paista n. 25-30 minuuttia.
  4. Valmista sillä välin kastike: sekoita ainekset.
  5. Valmista haluamasi lisuke: jos teet reseptin mukaan, leikkaa kaalista kanta pois ja irrottele kaalinlehtiä. Aseta ne kulhoihin, päälle silmusalaattia.
  6. Kun pullat ovat valmiita, tarjoile ne kaalikupeista silmusalaattipedillä, herkullisen kastikkeen kanssa. Aterian voi syödä “tacona”, suoraan kulhosta käsin. Ihanaa!
  7. LAPSET MUKAAN: lapset voivat auttaa papujen huuhtelussa, ja iästä riippuen taikinan tekemisestä. Kasvispullien muotoilu sopii hyvin pienillekin, eikä haittaa vaikka taikinaa päätyisi hieman jo suuhun tässä vaiheessa! Lapset voivat myös irrotella kaalinlehdet tai auttaa vaihtoehtoisen lisukkeen kanssa.
  8. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin jaat hyvää yhä pidemmälle!

Vennerin perustaja, reseptikehittäjä ja ruokabloggaaja

Tuulia Järvinen

Venner luo hyvinvointia yhteiskuntaamme täysin uniikilla ja herkullisella tavalla. Ravitseva ruoka kuuluu kaikille, ja Vennerin Keittiön kautta kaikilla on nyt mahdollisuus sekä syödä hyvin että auttaa muita.

Syö ja tee hyvää!

 

#syöjateehyvää #vennerinkeittiössä #ravitsevaruokakuuluukaikille #venner