VENNERIN VIIKON MAISTIAINEN

Joka viikko Venner tuo sinulle inspiraatiota keittiöön ehdottaen kauteen sopivaa maistiaisreseptiä. Tällä viikolla maistiaisemme on vaivaton arkiruoka, linssidahl. Linssidahl on kasvisruokien klassikko! Maistuu varmasti kaikille, on täyttävää ja sopivan mausteista. Helppo kasvisruoka koko perheelle, johon voit kätkeä eri juureksia ja kasviksia mukaan. Herkullista!

Vennerin Keittiössä on täysin uudenlainen tapa auttaa ja voimauttaa yhteiskuntamme apua tarvitsevia – inspiroitumalla itse herkullisista resepteistä ja maukkaista videoista! Hyvää tekevä palvelu maksaa 9,90€/kk ja tuotot ohjataan tukemaan apua tarvitsevien perheiden parempaa ravitsemusta Venner-ruokakassien kautta.

30 min
(20 min aktiivinen, 10 min passiivinen)
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Herkullinen linssidahl kookoksella

Ainekset:

4 kpl
valkosipulin kynttä
n. 2 cm
pala inkivääriä
1 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
2 dl
kuivattuja punaisia linssejä
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk
tomaattimurskaa
2,25 dl
vettä
1 tl
kurkumaa
0,5 tl
kardemummaa
0,5 tl
ceylonin kanelia
1 tl
suolaa
1 tl
hunajaa tai muuta makeutusta
2 dl
kookosmaitoa
Päälle:
1/4
sitruuna
1/4 pnt
lehtipersiljaa
Lisuke:
2 dl
kvinoaa
0,5 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä

Kokataan!

  1. Aloita valmistamalla kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sen valmistuessa pilko valkosipulit hienoksi. Kuori ja hienonna myös inkivääri. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkana pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna iso paistinpannu tai kattila, ja lisää pannulle kookosöljyä. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat selvästi pehmenneet. Lisää porkkanan sekä palsternakan palat ja inkivääri. Kuullottamista vielä hetki. Lisää sitten mausteet ja sekoita hyvin.
  3. Huuhtele linssit. Lisää linssit ja vesi kattilaan. Anna kiehua hetki, ja lisää kookosmaito. Hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoittaen välillä.
  4. Kun sekä linssikastike että kvinoa ovat valmiit, tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
  5. Koristele lehtipersiljan lehdillä, lopulla kookosmaidolla sekä sitruunan viipaleilla. Nauti!
  6. LAPSET MUKAAN! Lapset voivat huuhdella linssit, kuoria ja paloitella raaka-aineita kanssasi, hieman iästä riippuen. Lapset voivat sekoitella raaka-aineita kattilassa sekä valvoa sen kiehumista. Anna lasten repiä yrtit sekä koota sekä koristella kaikkien annokset!

Vennerin perustaja, reseptikehittäjä ja ruokabloggaaja

Tuulia Järvinen

Venner luo hyvinvointia yhteiskuntaamme täysin uniikilla ja herkullisella tavalla. Ravitseva ruoka kuuluu kaikille, ja Vennerin Keittiön kautta kaikilla on nyt mahdollisuus sekä syödä hyvin että auttaa muita.

Syö ja tee hyvää!

 

#syöjateehyvää #vennerinkeittiössä #ravitsevaruokakuuluukaikille #venner