VENNERIN VIIKON MAISTIAINEN

Joka viikko Venner tuo sinulle inspiraatiota keittiöön ehdottaen kauteen sopivaa maistiaisreseptiä. Tällä viikolla maistiaisemme valmistuu ehkä helpommin kuin voit kuvitellakaan – vai mitä sanot vain muutaman raaka-aineen vegaanisista kaura-sienipyöryköistä? Nam!

Vennerin Keittiössä on täysin uudenlainen tapa auttaa ja voimauttaa yhteiskuntamme apua tarvitsevia – inspiroitumalla itse herkullisista resepteistä ja maukkaista videoista! Hyvää tekevä palvelu maksaa 9,90€/kk ja tuotot ohjataan tukemaan apua tarvitsevien perheiden parempaa ravitsemusta Venner-ruokakassien kautta.

50
(20 min aktiivinen, 30 min passiivinen)
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Helpot ja herkulliset sieni-kaurapyörykät

Ainekset:

200 g
suomalaisia herkkusieniä
3 kpl
kynttä valkosipulia
2-3
öljyä
ripaus
suolaa
0,5 tl
kurkumaa
0,5 tl
juustokuminaa
kourallinen
tuoretta persiljaa
2 dl
kaurajauhoa
1 dl
vettä
kurkku-tomaattisalaatti seesamilla
1 kpl
kurkku
2 kpl
tomaatteja
1/2 nippua
tuoretta korianteria
ripaus
suolaa
loraus
seesamöljyä
n. 0,5 dl
seesaminsiemeniä

Kokataan!

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Putsaa sienet, ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös valkosipulin kynnet, ja lisää ensin herkkusienihakkelus pannulle öljyn kanssa. Paista sekoitellen kunnes sienet ovat tummuneet ja pehmenneet. Lisää sitten valkosipuli, tarvittaessa öljyä ja jatka paistamista kunnes valkosipulit ovat läpikuultavia.
  2. Lisää mukaan mausteet, ja sekoittele vielä hetki.
  3. Ota pannu pois liedeltä, ja lisää mukaan kaurajauho, sekoita, ja lisää lopuksi mukaan vesi. Sekoita jälleen hyvin, ja anna tekeytyä hetki.
  4. Öljyä uunivuoka. Tee taikinasta pyöryköitä märin käsin (taikina tarttuu muuten käsiin). Paista ensin 20 minuuttia, ja käännä pyörykät varovasti, ja jatka paistamista n. 20 minuuttia lisää.
  5. Kun pyörykät paistuvat, valmista salaatti: tee kurkusta ohuita siivuja juustohöylällä, viipaloi tomaatit ohuiksi ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki yhteen ja mausta suolalla, seesamöljyllä sekä –siemenillä.
  6. LAPSET MUKAAN! Anna lasten auttaa sienten putsaamisessa ja iästä riippuen hienontamisesta. Lapset voivat sekoittaa taikinan ja tykkäävät varmasti pyöritellä pyöryköitä!

Vennerin perustaja, reseptikehittäjä ja ruokabloggaaja

Tuulia Järvinen

Venner luo hyvinvointia yhteiskuntaamme täysin uniikilla ja herkullisella tavalla. Ravitseva ruoka kuuluu kaikille, ja Vennerin Keittiön kautta kaikilla on nyt mahdollisuus sekä syödä hyvin että auttaa muita.

Syö ja tee hyvää!

 

#syöjateehyvää #vennerinkeittiössä #ravitsevaruokakuuluukaikille #venner