Avustettavat perheet löydämme yhteistyössä pääkaupunkiseudun ja Turun Hope Ry:n kanssa.

Hyvinvointi, jaksaminen ja terveys alkavat lautaselta. Vennerin ravitsevat raaka-aineet ja reseptiikan sisältävä ruoka-apukassi tarjoaa käytännönläheistä apua perheelle ja myös inspiraatiota parempaan, ja voi tuntua myötätuntoisena ja arvostavana tervehdyksenä kanssaihmiseltä.

Alla olevista kokemuksista voi huomata, kuinka moninaisia vaikutuksia kassin saamisella on perheen elämään. Kertomuksista välittyy myös, että monelle haastava elämäntilanne on tullut äkillisesti, yllätyksenä – avioeron, sairauden tai muun tapahtuman myötä. Vaikean elämäntilanteen jatkuessa pitkään voi apu ihmiseltä ihmiselle tuntua todella koskettavalta ja parantavalta kokemukselta.

Vennerin Keittiössä -palvelun kuukausi- tai vuosiauttajana olet mahdollistamassa Venner-ruokakasseja niitä tarvitseville perheille.


“Sydämellinen kiitos Venner-ruokakassista kaikille. Sanoinkuvaamaton tunne saada ruoka-apua, saatika siitä että se koostuu terveellisistä kasviksista, joita minulla ei ole varaa juurikaan koskaan ostaa. 2 päivää itkettiin onnesta lasten kanssa. Ihana tunne nähdä, miten onnellisia lapset olivat siitä että jokainen sai syödä oman omenan! En ikinä voi kuvata kiitollisuuttani sanoin niille kaikille ihmisille, jotka mahdollistivat ruoka-avun meille. Äitinä taloudellisen paineen aiheuttama stressi, huoli, syyllisyys, häpeä, huono omatunto omasta riittämättömyydestä tarjota omille lapsille terveellistä ja riittävää ravintoa oli hetkeksi tipotiessään ja epätoivo vaihtui onnen kyyneliin ainakin hetkeksi. Tästä muodostui ihana muisto, joka säilyy ikuisesti. Luulenpa, ettei suurin osa ihmisistä edes tiedosta, miten suuri merkitys pienelläkin avulla voi olla. Ehkä se että annat oman omenasi pois ei herätä sinussa itsessäsi sen suurempia tunteita tai ravistele juuri sinun talouttasi, mutta jonkun lapsen kädessä se yksi omena voi olla kultaakin kalliimpi ja mullistaa hetkeksi koko maailman, eikä sitä hetkeä unohda koskaan. “

-Äiti 43v, poika 17v, poika 6v, tyttö 7kk-


“Haluamme todella kiittää teidän avusta, koska voimme syödä paremmin. Rakastimme makeita bataatteja, perunoita, ja vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa, porkkanaa, tomaattia, sipulia ja valkosipulia. Voisin jatkaa! Minulla on osa-aikatyö, ja kassin ansiosta minulla oli mahdollisuus hankkia kauden uudet kengät lapsille. Olemme kiitollisia kaikesta avusta, jota olemme saaneet, kun tilanne on ollut vaikea avioeroni jälkeen. Olin kotiäiti ja nyt voin vain saada työpaikkoja, jotka eivät täytä kaikkia tarpeitamme. Kuin on paljon stressiä, oli hienoa saada valmiit ainesosat ja reseptit. Kiitos, että välitätte!”

-Äiti 40v ja tyttö 9v ja poika 3v-


“Suuri kiitos saamastamme ruokakassista! Kassi oli pienelle perheellemme valtava apu, ja runsautensa puolesta myös pitkäkestoinen, sillä ruokaa riitti jopa pakkaseen annoksina. Ruoat olivat maistuvia, ja yksinkertaisuudessaan sopivat myös vähävaraisen yh-perheen kiireiseen arkeen. Kokkailu sujui yhdessä jopa taaperon kanssa. Syömme muutenkin kasvisruokaa, mutta resepteistä sain ideoita uusiin helppoihin ja edullisiin ruokalajeihin. Vitamiinit olivat mainio lisä, sillä ne tulevat yleensä niin kalliiksi etten itse raski niitä syödä, vaan satsaan ainoastaan lapsen d-vitamiineihin. Perheemme tarvitsi apua, sillä yllättävän elämäntilanteen muutoksen myötä rahat eivät aina riitä edes olennaiseen. On raastavaa miettiä ostaako lapselle kumisaappaat kirpputorilta, vai tuoreita hedelmiä ja kasviksia kaupasta.”

-Nainen 30v, lapsi 2v-


“Kiitos todella paljon Vennerin ruokakassista! Oli ihanaa saada kassit kotiin kannettuina. Itkin, kun sain kassin. Eniten kosketti tuore persilja. Olin edellisenä viikkona katsonut kaupassa tuoretta persiljaa ja laittanut sen takaisin hyllyyn, kun huomasin kuinka paljon se maksoi. Olen 15-vuotiaan pojan yksinhuoltaja. Uuvuin työelämässä ja nyt olen työttömänä. Käyn terapiassa läpi elämäni vaikeita hetkiä mm. kokemaani perheväkivaltaa. Terapia päivinä väsyn kovasti ja silloin jopa ruoan laittaminen tuntuu käyvän yli voimien. Vennerin ruokakassi auttoi meitä monella tavalla. Taloudellisesti helpotti, kun ei tarvinnut ostaa ruokaa. Arjessa jaksamista helpotti, kun ei tarvinnut käydä kaupassa vähän aikaan. Myös valmiit reseptit ja ruoka-aineet kaapissa auttoivat. Ei tarvinnut miettiä mitä tekisi ruoaksi. Uuden terveelliset ruoat innostivat miettimään perheen ruokavaliota uudelleen. Istutimme pojan kanssa keittiöön salaattia, rukolaa ja herneitä ruukkuihin. Minua kosketti vieraiden ihmisten auttamishalu. Tuntui kuin olisin saanut ystävän halauksen keskellä vaikeaa viikkoa! Kiitos avusta <3"

-Nainen 41v ja poika 15v-

Syö ja tee hyvää!

 

#syöjateehyvää #vennerinkeittiössä #ravitsevaruokakuuluukaikille #venner